استفاده خوراکی و موضعی گیاه ترشک برای درمان پسوریازیس
استفاده خوراکی و موضعی گیاه ترشک برای درمان پسوریازیس

گیاه ترشک ( به انگلیسی Dock ) نوعی گیاه است که انواع مختلفی دارد. گیاه ترشک در مجموع یک گیاه سرد مزاج قابض و مدر می باشد. به گزارش «هلث مد» برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی دارد. ترشک ضدالتهاب، خنک کننده و معرق بوده و برای درمان بیماری‌ های پوستی مانند اگزما، خارش صفراوی و پسوریازیس در افراد گرم مزاج مناسب است.

گیاه ترشک ( به انگلیسی Dock ) نوعی گیاه است که انواع مختلفی دارد. گیاه ترشک در مجموع یک گیاه سرد مزاج قابض و مدر می باشد. به گزارش «هلث مد» برگ این گیاه مصرف غذایی و ریشه و برگ آن نیز خاصیت دارویی دارد. ترشک ضدالتهاب، خنک کننده و معرق بوده و برای درمان بیماری‌ های پوستی مانند اگزما، خارش صفراوی و پسوریازیس در افراد گرم مزاج مناسب است.

rgdfdfhdfh

خواص درمانی ترشک درشت:

  • برای مداوای غدد لنفاوی گردن، اختلالات حاد پوستی و نوعی بیماری خونی ناشی از کمبود ویتامین C توصیه می شود.
  • دانه های این گیاه به عنوان تسکین دهنده برای بهبود درد مفاصل استفاده می شود.
  • همه انواع ترشک برطرف کننده صفرا می باشند و خلط صالح و سازگار بوجود می آورد.
  • ترشک برای تصفیه خون، افزایش کارآیی کبد، کلیه و روده ها مفید است.
  • جوشانده برگ و دانه های آن به صورت موضعی برای درمان دمل موثر است.
  • برای تقویت مو، ناخن و کیفیت پوست موثر است. ضمنا برای درمان خارش پوست، می توانید آب آنرا بر روی محل عارضه بمالید.
  • برای معالجه بیماری های سوداوی باید یک مشت آنرا بجوشانند و با آب آن کمپرس کنند.

محل رویش:

برگ‌های ترشک سه ضلعی و سبز یا ارغوانی رنگ و دارای گل‌های ریز سفید، زرد و صورتی است. گونه‌ای از این گیاه نیز برگ‌های سبز با خط‌های نقره‌ای دارد. ترشک دارای غده‌هایی است که در هر فصلی از سال می‌توانید آن‌‌ها را از هم جدا کنید.

این گیاه در مناطق معتدل کشور می‌روید و از قدیم به عنوان یک سبزی مفید و موثر از آن استفاده می‌شده است، اما امروزه استفاده‌ی درمانی آن افزایش پیدا کرده است. عشایر از دانه‌های این گیاه استفاده می‌کنند.

در مناطق جلگه‏ای و باز استان گیلان در اطراف رشت، بندر انزلی، لاهیجان و آستارا به فراوانی می‏روید.

روش مصرف برای بیماران پسوریازیس:

روزانه یک قاشق مرباخوری از پودر ترشک را در دو لیوان آب بجوشانید و قبل از هر غذا یک دوم از آنرا (همراه با مصلح) میل کنید. به این منظور، ترشک را در رژیم غذایی‌ خود بگنجانید مانند خوردن آش ترشک به مدت ۱۴ روز٫

جهت درمان موضعی پسوریازیس‏ بدن و بخصوص ناخن ها می توانید مقدار ۵۰۰ گرم برگ، ساقه و ریشه ترشک را نرم کوبیده در ۵۰۰ گرم سرکه انگور پخته تا به قوام‏ آید، محلول را روزانه سه مرتبه به محل بیماری بمالید.

ترکیبات شیمیایی ترشک شامل:

آهن، ویتامین A، ویتامین C به خاطر داشتن فیبر زیاد، موجب فعالیت حرکات دودی شکل روده و تنظیم فعالیت دستگاه گوارش و سلامتی انسانی می شود.

منابع:

اختیارات بدیعی، دقائق العلاج، راز درمان،معارف گیاهی، قانون، دائرة المعارف بزرگ طب اسلامی، کتب طبی انتزاعی