انواع داروهای طب سنتی و نقش آنها در درمان پسوریازیس
انواع داروهای طب سنتی و نقش آنها در درمان پسوریازیس

طب سنتی (Traditional Medicine) در درمان بیماری پوستی پسوریازیس کاربرد فراوانی دارد، پسوریازیس از جمله بیماری هایی است كه طب رایج برای آن درمان قطعی ندارد و اینجاست كه طب مكمل و سنتی می تواند به بیمارانی كه به این بیماری مبتلا هستند كمك كند. براساس طب سنتی پسوریازیس یا داءالصدف بیشتر در افراد دارای […]

طب سنتی (Traditional Medicine) در درمان بیماری پوستی پسوریازیس کاربرد فراوانی دارد، پسوریازیس از جمله بیماری هایی است كه طب رایج برای آن درمان قطعی ندارد و اینجاست كه طب مكمل و سنتی می تواند به بیمارانی كه به این بیماری مبتلا هستند كمك كند. براساس طب سنتی پسوریازیس یا داءالصدف بیشتر در افراد دارای مزاج سرد و خشك (سودایی) دیده می شود. اولین گام درمان برای این بیماران اصلاح مزاج و تغذیه فرد است. همچنین طب سنتی معتقد است تنظیم فعالیت كبد و كمك به سم زدایی می تواند به درمان بیماری پسوریازیس كمك كند.

بر اساس مکاتب طب سنتی، درمان بیماری پوستی پسوریازیس به سبب جنس عصبی پوست (سخت و متراکم بودن آن) باید به آرامی صورت بگیرد. زیرا دفع ماده بیماریزا از پوست به زمان نیاز دارد و نباید توقع درمان فوری اختلالات پوستی را از طریق طبیعت درمانی و طب سنتی داشت. از طرف دیگر پوست از دیدگاه حکما یک اندام دفعی به حساب میآید و در نتیجه بدن میتواند مقداری از مواد دفعی خود را از این طریق دفع نماید.

انواع روش های درمانی طب سنتی:

روش های مختلف درمانی طب سنتی و مورد استفاده در درمان بیماری پوستی پسوریازیس به نه دسته تقسیم میشوند:

۱- گیاه درمانی (Phytotherapy)

درمان بیماری های مختلف جسمی و روحی از جمله پسوریازیس به وسیله گیاهان را “گیاه درمانی” می گویند.

یکی از روش های قدیمی جهان، طب گیاهی است. خداوند حکیم درمان همه بیماری ها و دردها را در طبیعت قرار داده است. «طبیعت خادم طبیعت است».

۲- ماساژ درمانی (Massage therapy)

درمان بیماری های عضلانی، اسکلتی، گوارشی، سردردها، رفع استرس و افسردگی، بهبودی جریان خون و افزایش اکسیژن رسانی به بافت ها و بهبودی ده ها بیماری دیگر از خواص ماساژ درمانی است.

این مورد بیشتر در درمان آرتریت پسوریازیس کاربرد دارد

۳-شیاتسو (Shiatsu)

فشردن نقاط حیاتی بدن برای سلامتی، توسط انگشتان دست را “شیاتسو” می گویند.

یک تکنیک سالم و مؤثر که بیشتر پیشگیری کننده است و به عنوان شکلی از فیزیوتراپی برای بیماری های خاص از جمله آرتریت پسوریازیس مورداستفاده قرار می گیرد.

بیماران انرژی و نیروی ذخیره شده خود را ازاین طریق بدست می آورند و افرادی را که از استرس، تنش، افسردگی و یا بی خوابی رنج می برند، می توان با این روش درمان کرد.

۴- حجامت (Cupping)

در زبان فارسی حجامت به معنی مداوا تعریف شده و یک روش خون گیری است که برای پیشگیری از بیماری ها و درمان بعضی بیماری ها انجام می گیرد.

حجامت خشک بدون تیغ و خونگیری است و حجامت تر همراه خونگیری است.

مردم بر اساس توصیه رسول اکرم (ص)که می فرمایند: «بهترین عید، دوره حجامت است»، عید خون می گرفتند.

حجامت در درمان و کنترل بیماری های پوستی از جمله پسوریازیس کاربرد فراوانی دارد.

۵- بادکش درمانی (Dry cupping)

بادکش درمانی، ایجاد مکش در نقاط مختلف بدن به منظور انبساط عروقی بدن و انحراف مواد از نقطه خاص است که حجامت خشک نیز می نامند.

انجام بادکش و چرخاندن لیوان روی بدن افراد فلج شده ناشی از سکته مغزی و قلبی، باعث بهبودی می شود.

در بعضی بیماران انجام بادکش با ترکیبی از روغن های مخصوص باید صورت گیرد.

۶- زالو درمانی (Leech therapy)

زالو درمانی یکی از روش های خون گیری طبی محسوب می شود که به لحاظ نحوه خون گیری و ماده هیرودین که توسط زالو به بدن وارد می کند، در طب سنتی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هر زالویی اثر درمانی ندارد و در بزاق زالو ماده ضد انعقادی وجود دارد که موجب رقیق شدن خون، بازشدن عروق تنگ و در نتیجه موجب افزایش خون رسانی و اکسیژن رسانی موضع یا عضو می گردد.

اکنون زالو درمانی در بیماری هایی چون تنگی عروق قلب، پیوند پوست، پیوند اعضاء، واریس، ضایعات پوستی از جمله بیماری پسوریازیس، بیماری های مفاصل، آرتروز، هموروئید، زیبایی پوست و تقویت سیستم ایمنی کاربرد دارد.

۷- فصد (رگ زدن) (Fasd)

یکی از روش های خون گیری در طب سنتی است. این عمل باعث دفع بسیاری از سموم بدن به خصوص در مواقع غلبه سودا شده و مواد زائدی که در خون رسوب و افزایش پیدا می کند را نیز دفع می کند.

فصد در واقع همان رگ زدن است، ولی بایستی توسط افراد ماهر و متخصص صورت گیرد.

۸- آب درمانی یا آبزن ها (Hydrotherapy)

یکی از روش های طب سنتی است که همراه با اسانس های گیاهی یا بدون آنها، کاربرد زیادی برای بهبود ضایعات پوستی پسوریازیس، دردهای مفاصل، سیاتیک، نشاط و تقویت بدن، تقویت عضلات و اصلاح منافذ بدن، گرم کردن و افزایش رطوبت بدن دارد.

۹- رایحه درمانی (Aromatherapy)

یکی از راههای درمان پسوریازیس استفاده از آروما تراپی یا رایحه درمانی میباشد . این روش که قدمت آن بیش از ۴۰۰۰ سال میباشد در قرنهای مختلف مورد استفاده رفع انواع بیماریها قرار میگیرد . به زبان خیلی ساده وقتی ما نفس میکشیم و رایحه روغن گیاهی وارد بینی و ششهای ما میگردد ، سنسورهایی که در بدن وجود دارد پیامهایی را به مغز ارسال میکنند ، و هر پیام باعث عکس العمل و ارائه دستورات مغز به ارگانها میشود . مثلا در بیماری پسوریازیس ، سنسورها پس از دریافت بوی روغن گیاهی درخت چای ، به مغز پیغام میفرستند که تعبیر آن در مغز باعث ارسال دستور جلوگیری از تولید سلول اضافی که دلیل اصلی این بیماری میباشد ، میشود .