بیماران پسوریازیس بهتر است پی آر پی (PRP) نکنند
بیماران پسوریازیس بهتر است پی آر پی (PRP) نکنند

در افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی پوست از قبیل لک و پیس (ویتیلیگو) و پسوریازیس بهتر است روش پی ار پی استفاده نشود. این روش درمانی با مقداری درد در حین تزریق، واکنش های الرژیک، کبودی و تورم در نواحی تزریق در تحریک پسوریازیس موثر است. در برخی موارد نیز همراهی و تخریب گلبول […]

در افراد مبتلا به بیماری های ژنتیکی پوست از قبیل لک و پیس (ویتیلیگو) و پسوریازیس بهتر است روش پی ار پی استفاده نشود. این روش درمانی با مقداری درد در حین تزریق، واکنش های الرژیک، کبودی و تورم در نواحی تزریق در تحریک پسوریازیس موثر است. در برخی موارد نیز همراهی و تخریب گلبول های قرمز همراه پلاکت ها در برخی نقاط پوست ممکن است باعث رسوب رنگدانه و لکه هائی در محل تزریق شود.

پی آر پی (PRP):

PRP یک روش نسبتا نوین و بنیادین سلول های درمانی در علم پزشکی است که از اویل دهه ۹۰ میـلادی در رشته های مختلف پزشکی مثل جراحی فک و صورت، جراحی زیبائی، جراحی قلب، ارتوپدی، گوش، حلـق و بینی، سوختگی ها و درمان زخم های مزمن به کار رفته و سپس جای خود را در علم زیبائی باز نموده است.

در این روش در یک جلسه حدودا یک ساعته، چند سی سی از خون بیمار گرفته شده و با اســتفاده از کیــت های خاص، غلظت پلاکت را به ۳ تا ۵ برابر مقدار اولیه می رسانیم. پلاکت ها، حـاوی موادی هستند که عامل اصـلی در فـرآیند ترمیم و بازسازی بافتها بوده و به آنها عوامل رشد (Growth factor) گفته می شود و سبب رشد، تکثیـر و تمــایز ســلول هـای مختلف پوستی و بافتی شده و منـجر به افزایـش کـلاژن، الاستین، ماده بین سلولی، تولید رگ و تبدیل سـلول هــای بنیادی به سلول های بافت آسیب دیده است که توسـط مواد ترشح شده از پلاکت ها هدایت شده و موجب با طراوت شدن و ترمیم بافت پوستی خواهد بود.

کاربرد های (PRP) در زیبایی:

برهمین اساس، هم اکنون PRP به روش های مختلف در درمان های پوست و مو نظیر:

چین و چروک های ناشی از افزایش سن

چین و چروک های داینامیک

خطوط اخم یا خنده

سر یا ابرو

پف و تیرگی و گودی زیر چشم

اسکار آکنه و اسکار زخم های ناشی از جراحی، سوختگی و بریدگی ها و… کاربرد دارد.

مراحل انجام (PRP): مراحل انجام (PRP) بسیار ساده و به شرح زیر است:

خون گیری از بیمار به میزان معمولا حدود ۸ میلی لیتر توسط کیت مخصوص PRP

سانتریفوژ و جداسازی پلاکت ها و پلاسما از گلول های قرمز

فعال سازی پلاکت ها و تزریق آن در موضع

PRP برای چه کسانی انجام نمی شود؟

افراد دارای اختلالات خونی و پلاکتی

افراد مبتلا به امراض بد خیم

افراد الکلی و افراد سیگاری شدید

افراد تحت شیمی درمانی تحت رادیو تراپی

امراض ژنتیکی پوست

مبتلا به ایدز — بیماران تب دار

عفونت محل اجرای

مصرف کنندگان کورتون خوراکی

پسوریازیس

سابقه مشکلات عروقی مثل سکته های مغزی