حل سنگ‌های صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس با سلی مارین
حل سنگ‌های صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس با سلی مارین

از دیگر آثار سلی مارین، حل سنگ‌های صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس است. سلی مارین در تصحیح اعمال غیر عادی کبد در جهت درمان پسوریازیس مفید می‌باشد؛ به طوری که از سنتز لوکوترین‌ها جلوگیری می‌کند.

از دیگر آثار سلی مارین، حل سنگ‌های صفراوی و کمک به درمان پسوریازیس است. سلی مارین در تصحیح اعمال غیر عادی کبد در جهت درمان پسوریازیس مفید می‌باشد؛ به طوری که از سنتز لوکوترین‌ها جلوگیری می‌کند. ارتباط دیگر عمل کبد و پسوریازیس در فیلتراسیون کبدی خون است. در گردش خون کبدی افراد مبتلا به پسوریازیس اندوتوکسین‌هایی مشاهده شده (مانند اندونوکسین‌های دیواره باکتری‌ها در روده ) که با کاهش یا خنثی شدن آن‌ها پسوریازیس بهبود می‌یابد. مسئله دیگر در پسوریازیس، افزایش تولید لوکوترین‌هاست که سیلی مارین از طریق مهار لیپوکسی ژناز از تولید آن جلوگیری می‌کند.

قطره خوراکی سیلیمارین:

قطره خوراکی سیلیمارین به درمان آسیب های کبدی کمک فراوانی میکند این قطره در کاهش کلسترول خون تاثیر چشمگیری دارد. قطره خوراکی سیلیمارین داروی مقوی برای کبد چرب است چراکه از کبد در برابر عواملی مانند کبد چرب سیروز کبدی محافظت میکند.

قطره خوراکی سیلیمارین میزان التهاب را کاهش داده و تاثیرات آنتی اکسیدان بالقوه ای دارد. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر آسیب دیدگی ناشی از فرآیندهای شیمیایی حفاظت می کنند

سیلیمارین بخاطر داشتن خواصی نظیر اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی باعث بهبود هپاتیت و سیروز کبدی می‌شود و از رشد سلولهای سرطانی، مرگ سلولها، تشکیل سنگ صفرا و سوهاضمه نیز جلوگیری می‌کند..

خواص گیاه ماریتیغال در بهبود ناراحتی های کبد و صفرا از دوره یونان باستان شناخته شده بود. پلینیوس حکیم دو هزار سال قبل مصرف عصاره گیاه را همراه با عسل برای دفع سنگ صفرا توصیه می نمود. در دوره قـرون وسطی نیز برای بهبود بیماری های کبد و صفرا که به مالیخولیا منسوب می کردند از این گیاه استفاده می نمودند.

استفاده از این گیاه در دوران معاصر به سال ۱۹۶۸ بر می گردد. هنگامیکه برای نخستین بار فلاونوئیدهای اصلی ماریتیغال (از جمله سیلیبین، سیلی کریستین و سیلی دیانین) شناسایی شده و در مجموع بنام سیلیمارین معرفی شدند. هرچند سیلیمارین در تمام پیکره ی گیاه ماریتیغال یافت می شود ولی بیشترین میزان آن در دانه های رسیده این گیاه موجود است. این گیاه به صورت خودرو در نقاط مختلف کشور بویژه استان های آذربایجان، گلستان و فارس می روید ولی رقم زراعی آن برای نخستین بار در کشور توسط زنده یاد استاد رضا امیدبیگی مدیر تحقیق و توسعه شرکت دارویی زردبند کشت گردید و در حال حاضر در مزارع این شرکت تولید و فرآوری می گردد.

سیلیمارین میزان التهاب را کاهش داده و تاثیرات آنتی اکسیدان بالقوه ای دارد. آنتی اکسیدان ها از سلول های بدن در برابر آسیب دیدگی ناشی از فرآیندهای شیمیایی حفاظت می کنند.

این گیاه در درمان اختلالات فوق کلیوی وسندرم روده ملتهب کاربرد دارد و برای درمان اختلال پوستی نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

خارمریم یکی از بهترین گیاهان محافظ کبد، خارمریم می‌باشد. اثرات محافظت کبدی شامل موارد زیر است:

خاصیت خنثی کردن رادیکال‌های آزاد:

خاصیت ضداکسیدان آن چندین بار از ویتامین E بیش تر است و از این طریق محافظ خوبی برای کبد است.

محافظت کبد از مواد شیمیایی و داروها:

سیلی مارین از طریق خنثی کردن الکل، گالاگتوزآمین، کربن تتراکلراید، سم آمانیتا و غیره، کبد را محافظت می‌کند.

تحریک سنتز پروتئین‌ها در کبد:

به احتمال قوی تحریک تولید سلول‌های جدید کبد از طریق ساخت پروتئین در کبد به وسیله سلی مارین است.

خاصیت ضد تورم:

سلی مارین دارای خاصیت قوی ضد تورم می‌باشد.