شروع به کار اولین سایت درمانی پسوریازیس در ایران
شروع به کار اولین سایت درمانی پسوریازیس در ایران

پسوریازیس یا داءالصدف بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ می‌ دهد که سیستم ایمنی بدن سیگنال‌ های اشتباهی می‌ فرستد و این سیگنال‌ ها باعث افزایش سرعت چرخهٔ رشد سلول‌ های پوست می‌ شود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلول‌ های پوستی از میزان ریختن آنها. برای بعضی از افراد بیماری پسوریازیس […]

پسوریازیس یا داءالصدف بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ می‌ دهد که سیستم ایمنی بدن سیگنال‌ های اشتباهی می‌ فرستد و این سیگنال‌ ها باعث افزایش سرعت چرخهٔ رشد سلول‌ های پوست می‌ شود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلول‌ های پوستی از میزان ریختن آنها.

برای بعضی از افراد بیماری پسوریازیس فقط آزاردهنده است، اما برای بعضی دیگر این بیماری بخصوص اگر با ورم مفاصل همراه باشد، باعث از کار افتادگی می‌ شود. باید بدانید در عارضه پسوریازیس، بلوغ سلول‌ ها سرعت می‌ گیرد و فقط سه الی چهار روز طول می‌کشد. از آن‌ جا که لایه زیرین سلول‌ های پوستی زودتر از حالت طبیعی تقسیم می‌ شوند، سلول‌ های مرده در پوسته‌ های ضخیمتر روی خارجی‌ ترین لایه پوست (که برون‌ پوست نامیده می‌شود) جمع می‌شوند و بعد از گذشت یک ماه بالغ شده و میریزند.

علایم و نشانه های پسوریازیس:

علایم پسوریازیس می‌تواند بین افراد مختلف، متفاوت باشد و شامل یک یا چند از نشانه های زیر شود:

تکه های قرمز روی پوست که با فلس‌ های نقره‌ای پوشیده شده است.

نقاط کوچک پوسته پوسته شده (معمولا در کودکان دیده می‌شود).

پوست خشک و ترک خورده که ممکن است خونریزی هم بکند.

خارش، سوزش و یا درد در نقاطی از پوست.

ناخن ضخیم، سوراخ شده و یا برآمده.

مفاصل متورم و سفت شده.

علل و عوامل خطرساز در پسوریازیس:

علت دقیق پسوریازیس ناشناخته است ولی احتمالاً ناشی از ژنتیک و یک اختلال خودایمنی، حمله های عصبی، فشار عصبی و استرس و اضطراب زیاد و حتی تغذیه نامناسب است. عوامل تشدید کننده بیماری عبارتند از: سابقه خانوادگی پسوریازیس، آرتریت روماتویید، آسیب موضعی پوست، عفونت‌های (ویروسی یا باکتریایی) نواحی دیگر بدن، استرس، آب و هوای سرد و عوامل ژنتیک. مصرف زیاد الکل و سیگارکشیدن هم می ‌تواند از عوامل ابتلاء به بیماری باشد. افراد دچار داءالصدف دارای پادگن‌ های HLA خاصی بوده و میزان بروز این بیماری در سفیدپوستان بیشتر است.

پیشگیری از پسوریازیس:

با توجه به اینکه پسوریازیس جنبه ژنتیکی دارد اما هیچ دلیل علمی در دست نیست که هر کودکی که متولد می‌ شود پسوریازیس بگیرد. در واقع ممکن است این بیماری در نسل بعد از شما وجود نداشته باشد و در دو یا سه نسل بعد خودش را نشان دهد. بنابراین جز در مواردی محدود مثل تغذیه سالم نمیتوان پیشگیری چندانی برای این بیماری در نظر گرفت. پس از خوب شدن هر ناحیه از پوست نیز حتما باید آن را با یک کرم معمولی به‌ طور مرتب چرب نگه داشت، تا از عود بیماری در آن قسمت پیشگیری شود.

روش های درمانی پسوریازیس:

روش های درمانی بسیاری برای بیماری پسوریازیس وجود دارد. برخی از روش های درمانی سرعت تولید سلول های جدید پوستی را کاهش می دهند در حالی که روش های درمانی دیگر خارش و خشکی پوست را از بین می برند.

پزشک شما با توجه به میزان و شدت خارش ها، سن شما، سلامت کلی شما و سایر عوامل یک برنامه درمانی را برای شما در نظر می گیرد.

روش های درمانی رایج عبارتند از:

کرم های استروئیدمرطوب کننده ها (برای از بین بردن خشکی پوست)

قطران ذغال سنگ (Coal tar – یک روش درمانی رایج برای درمان بیماری صدف در پوست سر.

در موارد حاد ممکن است این روش همزمان با نور درمانی انجام شود. قطران ذغال سنگ به صورت محلول های حمام، شامپو ها و لوسیون ها تولید می شوند.)

کرم ویتامین D

کرم های رتینوئید

درمان بیماری پسوریازیس متوسط و شدید:

نور درمانی: نور ماوراء بنفش که تحت نظر مراقبت پزشک مورد استفاده قرار می گیرد به کاهش سرعت تولید سلول های جدید پوستی کمک می کند.

داروهای بیولوژیک: معمولاً برای پسوریازیس متوسط ​​تا شدید و ورم مفاصل پسوریاتیک که به درمان‌ های دیگر پاسخ نمی‌ دهد تجویز می‌ شوند. آنها توسط تزریق یا داخل وریدی (IV) وارد بدن می‌شوند، نظیر: Cimzia (ستولیزوماب پگول)، Enbrel و Altebrel (اتانرسپت)، Humira (ادالیموماب)، Remicade (اینفیلیکسیماب) و Simponi (گولیموماب)

داروهای سیستمیک: داروهای تجویزی است که به صورت خوراکی یا تزریقی می‌ باشد و در سراسر بدن کار می‌ کند. آنها معمولا برای افراد با پسوریازیس متوسط ​​تا شدید و ورم مفاصل پسوریاتیک استفاده می‌ شوند. معمولاً متوترکسات اولین دارویی است که برای این منظور بکار می‌ رود.

آمار مبتلایان به پسوریازیس:

تعداد مبتلایان به این بیماری در کشورهای مختلف متفاوت است و چیزی بین ۲ تا ۳ درصد افراد را تشکیل می دهد.در ایران آمار دقیقی در مورد این بیماری وجود ندارد، اما تخمین زده می‌ شود که به طور متوسط ۲ درصد جمعیت کشور به این بیماری مبتلا باشند.

شروع به کار اولین سایت تخصصی پسوریازیس در ایران:

سایت درمانی پسوریازیس اولین پایگاه اطلاع رسانی در حوزه بیماری پوستی پسوریازیس با هدف ارتقای سطح آگاهی و در نتیجه ارتقای سطح سلامت بیماران پوستی پسوریازیس در ایران راه اندازی شده است.

ماموریت سایت درمانی پسوریازیس ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد درباره بیماری پوستی پسوریازیس و شیوه زندگی سالم برای بیماران مبتلا به این بیماری مزمن پوستی است. اطلاعاتی که با حمایت و بهره گیری از نظر کارشناسان برجسته دقیقا بررسی شده و بر روی ای سایت قرار می گیرد.

مشاوران سایت درمانی پسوریازیس جمعی از کارشناسان و پزشکان و متخصصان زمینه های گوناگون نظیر پوست و مو، روانشناسی، تغذیه و متخصصین بیماریهای روان تنی هستند.

این سایت برای تنوع شیوه اطلاع رسانی و آموزش مداوم مدل های مختلفی از ابزارها را انتخاب کرده است. اما این اطلاعات جایگزین مناسبی برای مشاوره با پزشک نیست. نیازهای بهداشتی و پزشکی افراد متفاوت است، یادتان باشد قبل از هرگونه تجویز و خود درمانی از پزشک خود درخواست راهنمایی و کمک کنید.

با گسترش فعالیت های این پایگاه و همچنین به دلیل حجم بالای اطلاعات و نیاز به توسعه منابع نرم افزاری و سخت افزار همزمان با سالروز فعالیت این رسانه تغییراتی عملی شده است که سایت درمانی پسوریازیس شادتر،سرزنده تر و سالم تر در کنار بیماران پسوریازیس و خانواده هایشان زندگی کند.

این سایت با گذشتن از مسیر های پر از فراز و نشیب، مجوز های مورد نیاز برای اطلاع رسانی در این حوزه را دریافت کرده است. تا در این فرصت مهیا شده در قالب یک خبرگزاری پرقدرت با رویکرد زندگی سالم فعالیت کند؛ تا شما همراهان عزیز با به روز ترین امکانات و توانایی های موجود بتوانید در مورد بیماری پوستی پسوریازیس به دانش ارتقاء سلامت در این حوزه، دسترسی بدون محدودیتی داشته باشید.

اهداف سایت درمانی پسوریازیس:

با ارتقای نرم افزاری و سخت افزاری و داشتن امکانات بهتر سایت درمانی پسوریازیس در نظر دارد:با برگزاری کلاسهای آنلاین تخصصی در حوزه سلامت سطح آگاهی ها در مورد بیماری مزمن پوستی پسوریازیس را بالا ببرد.

با ایجاد امکانات بر بستر تلفن همراه، حضور سلامتی را در هر لحظه از زندگیتان همراه شما نماید.

دسترسی شما به خدمات دهندگان سلامت و درمان شما را با ابزار های متنوع تسهیل کند.

با توجه به امکانات زیر ساختی و شبکه ملی اطلاعات، دسترسی شما به فیلم ها و صوت های آموزش سلامت را با سرعت و کیفیت مطلوب عرضه کند.

مسافت های شما تا رسیدن به متخصصین و کارشناسان حوزه سلامت و درمان را کاهش دهد تا دغدغه ایی جز سلامت نداشته باشید.

صدای شما را به مسئولین و متولیان حوزه سلامت برساند.

شعار سایت درمانی پسوریازیس:

اگرچه درمان قطعی برای بیماری پسوریازیس وجود ندارد، اما با درمان های فعلی می توانیم نسبت روزهای خوب را به روزهای بد افزایش دهیم.

سایت درمانی پسوریازیس به عنوان بزرگترین پایگاه برخط در حوزه بیماری پوستی پسوریازیس آمادگی خود را برای حمایت و همراهی با تمامی اندیشه های اطلاع رسانی، پزشکان سلامت محور، مدارس سلامت اندیش، خانواده های در پی سلامت، نهاد ها و سازمانهای حامی سلامت جامعه اعلام میدارد.