استحمام مناسب برای بیماران مبتلا به پسوریازیس
استحمام مناسب برای بیماران مبتلا به پسوریازیس

بیماری پوستی پسوریازیس (psoriasis) با افزایش زبری، خشکی و مرگ سلول‌ های پوستی همراه است که باعث می‌شود فلس‌ های زمختی روی پوست تشکیل شوند. هنگامی که شما پسوریازیس دارید، نحوه شستشویِ پوستتان بسیار مهمتر است. حمام رفتن هم نظیر بسیاری امور دیگر اصولی دارد كه اگر رعایت نشود فایده كه ندارد هیچ، سلامت پوست […]

بیماری پوستی پسوریازیس (psoriasis) با افزایش زبری، خشکی و مرگ سلول‌ های پوستی همراه است که باعث می‌شود فلس‌ های زمختی روی پوست تشکیل شوند. هنگامی که شما پسوریازیس دارید، نحوه شستشویِ پوستتان بسیار مهمتر است. حمام رفتن هم نظیر بسیاری امور دیگر اصولی دارد كه اگر رعایت نشود فایده كه ندارد هیچ، سلامت پوست و موها را خدشه دار می كند. شما باید بدانید كه از چه نوع پاك كننده و شامپویی برای شست و شوی بدن و موهایتان استفاده می كنید. البته بهتر است قبل از آن از نوع پوست تان باخبر باشید. همچنین استحمام برای دفع سموم و مواد اضافی بدن مفید است و افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می‌ کنند نیز استحمام برایشان بسیار اهمیت دارد چرا که مواد زائد بهتر دفع می‌ شود.

استحمام مناسب بیماران پسوریازیس:

یک دوش یا حمامِ روزانه کوتاه با آبِ ولرم (و نه آبِ گرم) مناسب است. به جایِ صابون از یک شامپو مناسب و درمانی تایید شده استفاده کنید. يک ليف نرم براي برداشتن عرق از سطح پوست كافي است. با استفاده از يك ليف نرم، آن بخش از سلول هاي سطحي پوست كه آمادگی جدا شدن از سطح پوست را دارند، برداشته مي شوند و مي ريزند. بنابراين لازم نيست شما با يك كيسه زبر و سفيدآب زبرتر و با فشار دست به جان طبقه سطحي پوست تان بيفتيد. اين كار سلامت پوست و نقش حفاظتي آن را به خطر مي اندازد.

کمتر حمام‌ بگیرید تا از خشکی‌ زیاد پوست‌ اجتناب‌ شود صابون‌ و آب‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ شعله‌ ور شدن‌ بیماری‌ پسوریازیس شوند. به‌ هنگام‌ حمام‌ گرفتن‌، از مواد شوینده مناسب بیماری پوستی پسوریازیس و آب‌ ولرم‌ استفاده‌ کنید. نواحی‌ ملتهب‌ را صابون‌ نزنید.

آب گرم بله، آب داغ نه:

حمام کردن با آب گرم، حس بسیار خوبی به ما می دهد اما آب گرم گزینه مناسبی برای پوست بیماران مبتلا به پسوریازیس نمی باشد، زیرا چربی های طبیعی بدن را از روی پوست بر می دارد. شما باید مانع از دست دادن رطوبت گردید تا بتوانید پوست خود را مرطوب و نرم نگه دارید؛ بدین منظور، درجه حرارت آب را کم کنید و زیاد در حمام نمایید.

پس از حمام، پوست خود را با حوله ای بسیار نرم و لطیف و با حرکات ضربه ای و بسیار آرام، خشک نمایید. سپس پوست خود را مرطوب سازید. زمانی که پوست، خشک و پوسته پوسته می شود و به خارش می افتد، سریعا در صدد رفع آن خشکی و تسکین پوست خود باشید. این خشکی به عوامل زیادی مانند بیماری پوستی شما، نحوه تمیز کردن پوست، نوع آ ب و هوا و حتی لباس های شما بستگی دارد.

برطرف کردن خشکی پوست بعد از استحمام:

افرادی که به بیماری پوستی پسوریازیس مبتلا می باشند از خشکی‌ پوست‌ خود باید جلوگیری‌ کنند که‌ این‌ کار تعداد دفعات‌ عود بیماری‌ را کاهش‌ می‌ دهد. در بیماری پوستی پسوریازیس خشکی پوست با قرمزی و فلس های نقره ای و خشک که گاهی شبیه شوره سر است مشخص شده و در موارد شدید، پوست دارای ترک، خونریزی و تاول های پر از چرک می شود.در اینجا به منظور بهبود خشکی پوست، به بیان راهکارهایی سریع و آسان، می پردازیم:
۱- می‌ توانید بعد از حمام کردن، روغن زیتون یا روغن بادام روی پوستتان بمالید.
۲- لوسیون آلوئه ورا یا لوسیون کره کاکائو را بعد از حمام کردن و قبل از بیرون رفتن از منزل در هوای سرد به پوستتان بمالید.
۳- روزانه مقادیر زیادی آب بنوشید تا پوستتان دچار کم آبی نشود.
۴- در فصل زمستان، هوای داخل خانه خود را خیلی گرم نکنید، بلکه در حد معمولی نگه دارید، زیرا گرمای زیاد باعث خشکی پوست می‌ شود.
۵- در ماه‌های سرد سال از دستگاه بخور در داخل خانه‌تان استفاده کنید تا میزان رطوبت هوا را افزایش دهد و مانع خشکی پوست شود.

دوش یا وان کدام یک سالمتر است؟

اين ۲ عادت، تفاوت چنداني با هم ندارند. البته يک تفاوت مختصر وجود دارد که بايد به آن اشاره کنیم. به طور معمول وقتي دوش مي گيريد، آب روي سر و بدن تان جاري مي شود و پوست و موي تان را شستشو مي دهد و مي رود. اين آب، آبي است كه جريان دارد و از آب لوله كشي شهر است و طبيعتا پاكيزه. ولي وقتي وان را پر مي كنيد و در آن دراز مي كشيد، آب راكد است و امكان آلودگي آن وجود دارد و مقداري از چرك بدن وارد آب وان مي شود. از طرف ديگر، وقتي دوش مي گيريد آب كمتري استفاده مي شود تا بخواهيد براي حمام كردن تمام اعضاي خانواده وان را از آب پر و خالي كنيد. همچنين شستشوي كامل بدن و اعمال بهداشتي زير دوش راحت تر است.

شامپوهای ویژه پسوریازیس:

کلمه شامپو از یک لغت هندو به نام چامپانا (Champana) به معنای ماساژ دادن گرفته شده است. مهمترین عملکرد شامپو، تمیزکردن مو و پوست سر و برطرف نمودن چرک و آلودگی از روی سطح آن است. البته پاک کنندگی یک شامپو امروزه، ویژگی مشترک همه شامپوها به شمار می آید و رقابت شامپوها بر سر مساله زیبا نمودن موی سر همزمان با پاکیزگی سطح آن است.

اما منظور از شامپوهای ویژه بیماری پوستی پسوریازیس آن دسته از شامپوهایی درمانی بهداشتی می باشند که به طور تخصصی به درمان این بیماری مزمن پوستی کمک میکنند و در درمان و رفع علائم بیماری پوستی پسوریازیس رفع خارش، قرمزي، التهاب، پوسته ريزي پلاك هاي پوستي مشترک هستند. در انتها به تعدادی از شامپوهای تایید شده درمانی بهداشتی بیماری پوستی پسوریازیس می پردازیم:

-شامپو كل تار (Coal Tar)

-شامپو آنتی پسوریازیس سریتا (Cerita Anti Psoriosis Shampoo)

-شامپو سینوا (Sinova Sans-Psoria)

-شامپو سیکلوزینک اویدرم (Ciclozinc Anti Dandruff Shampoo)

-شامپو درمانی پسوریازیس سبیتار (EGO Sebitar)

-شامپو پسوریازیس دئو دراگ (DEO DRUG)

-شامپو درمانی کرتیول پسو دوکری (Ducray Kertyol P.S.O Shampoo)