گوشت گوساله و فراورده های آن موثر در تشدید پسوریازیس
گوشت گوساله و فراورده های آن موثر در تشدید پسوریازیس

استفاده از گوشت گوساله و فرآورده‌ های آن مانند سوسیس و کالباس برای بیماران پسوریازیس توصیه نمی‌ شود، همچنین کنسروها، مواد نگهدارنده، گوشت‌ های کهنه مشکلات این دسته از بیماران پوستی را تشدید خواهد نمود. در همین رابطه باید گفت استفاده بی‌ رویه از فست فودها و تغذیه نادرست یکی از عوامل ایجاد اختلالات کبدی […]

استفاده از گوشت گوساله و فرآورده‌ های آن مانند سوسیس و کالباس برای بیماران پسوریازیس توصیه نمی‌ شود، همچنین کنسروها، مواد نگهدارنده، گوشت‌ های کهنه مشکلات این دسته از بیماران پوستی را تشدید خواهد نمود. در همین رابطه باید گفت استفاده بی‌ رویه از فست فودها و تغذیه نادرست یکی از عوامل ایجاد اختلالات کبدی و به همراه آن تشدید بیماری های پوستی نظیر پسوریازیس و اگزما است.

گوشت قرمز و پسوریازیس:

کسانی که در روز به طور متوسط ۱۶۰ گرم گوشت قرمز مصرف ‌می کنند، “مصرف کننده زیاد گوشت قرمز” محسوب می شوند و “مصرف کنندگان کم گوشت قرمز” هر روز حدود ۲۵ گرم از گوشت قرمز و فرآورده های آن استفاده می کنند. پژوهشگران می گویند، در صورتی که بیماران پسوریازیس میزان مصرف گوشت قرمز خود را به سطح مصرف کنندگان حداقل این نوع گوشت، یعنی ۲۵ گرم در روز، کاهش دهند، خطر تشدید بیماری خود را کاهش میدهند.

همچنین گوشت قرمز به شدت سودا زا بوده و خون را غلیظ می ‌کند و برای کبد مضر است و استفاده از آن سبب تیرگی پوست صورت، افسردگی، وسواس، جذام و واریس می‌ شود.از سموم موجود در گوشت قرمز می توان به سموم متوکسي کلر، کلردين، هپتاکلر، توکزافن، ليندين، هگزا کلرايد، آلدرين و ……… اشاره کرد.

گوشت گاو دارای مزاج سرد و خشک بوده و استفاده آن در سوسیس و کالباس و غذاهای کارخانه‌ ای به علت مزاج سرد و خشک آن بسیاری از بیماری‌ هایی که حاصل از خلط سوداست را بیدار کرده و فرد را مستعد بیماری‌ های سودایی نظیر پسوریازیس می‌ کند.

جایگزین مناسب:

غذاهایی که غنی از عنصر روی و پروتئین هستند به طور خاص برای افرادی که از پسوریازیس رنج می برند مهم است، زیرا موجب کارکرد صحیح سیستم ایمنی بدن و تنظیم آن می شوند و جایگزین خوبی برای منابع پروتئینی التهاب زا مانند گوشت های پُرچرب هستند.
برای این که بهترین نتیجه را برای کاهش ضایعات پسوریازیس بگیرید گوشت سینه مرغ و بوقلمون بدون پوست را جایگزین گوشت های قرمز و فرایند شده مثل سوسیس و کالباس نمایید. گوشت چرخ کرده های کاملاً بدون چربی و لخم و همچنین جوجه کباب، اردک و گوشت بره نیز از انتخاب های خیلی خوب هستند.

نحوه مصرف مناسب:

متخصصان علم تغذیه توصیه می کنند برای کاهش عوارض مصرف گوشت قرمز از تکنیک هایی برای پخت گوشت استفاده کنید که به روغن کمتری نیاز است مانند استفاده از فر، اجاق گاز و کباب کردن به جای سرخ کردن در روغن، تا فواید بیشتری از آن، عایدتان شود.

گوشت سالم:

چند نکته بسیار مهم و قابل توجه برای انتخاب و خرید گوشت سالم و تازه به قرار زیر است:

  • گوشت مرغ و سایر پرندگان باید ترد، آبکی و دارای بوی مطبوع باشد.
  • سطح گوشت باید کاملا تمیز باشد و زیاد مرطوب یا زیاد خشک نباشد. هم چنین روی بافت ماهیچه‌ ای آن نباید ذرات خون وجود داشته باشد.
  • بوی گوشت تازه باید اندکی اسیدی باشد. تازگی گوشت به طور کلی از روی رنگ، بو و ظاهر آن قابل تشخیص است.
  • رنگ طبیعی گوشت تازه به استثنای گوشت مرغ، قرمز تیره است.
  • فرآورده‌ های گوشتی نباید دارای استخوان شکسته باشند.