بیماران پسوریازیس در مصرف محصولات موبر احتیاط کنند
بیماران پسوریازیس در مصرف محصولات موبر احتیاط کنند

هرگز محصولات موبر را روی پوست آسیب دیده و ضایعات پوستی خود استفاده نکنید. محصولات موبر نباید روی پوست قرمز یا ملتهب ضایعات پسوریازیس و اگزما استفاده شود. محصولات موبر ممکن است آلرژی زا (حساسیت زا) بوده و این آلرژی ممکن است به ماده اصلی محصول، یعنی سدیم گلیگولات و یا کلسیم هیدروکساید باشد. همچنین […]

هرگز محصولات موبر را روی پوست آسیب دیده و ضایعات پوستی خود استفاده نکنید. محصولات موبر نباید روی پوست قرمز یا ملتهب ضایعات پسوریازیس و اگزما استفاده شود. محصولات موبر ممکن است آلرژی زا (حساسیت زا) بوده و این آلرژی ممکن است به ماده اصلی محصول، یعنی سدیم گلیگولات و یا کلسیم هیدروکساید باشد. همچنین ممکن است آلرژی به مواد نگهدارنده ، عطر و یا افزودنی های دیگر درون محصول موبر باشد.

محصولات موبر:

اشکال مختلف محصولات موبر در بازار وجود دارند. اشکال اسپری، ژل و موس نیز موجود است. ماده اصلی تشکیل دهنده این اشکال مختلف یکسان است و فرقی با هم ندارند. مواد اصلی کرم های موبر، سدیم گلیکولات و کلسیم هیدرواکسید (نوعی باز) است. محصولات کاهنده موهای زاید که در حال حاضر در بازار داخلی ایران در دسترس هستند، فاقد شواهد و مدارک علمی کافی می باشند. مطالعاتی که خود شرکت سازنده یا تولید کننده ماده اولیه انجام می دهد، فاقد هر گونه ارزش علمی است. تبلیغ کرم موبر دائمی، عجیب و غیر علمی است. هیچ کرم موبر با خاصیت از بین بردن دائمی موها وجود ندارد. حتی هیچ کرم موبری با خاصیت کاهش موهای زاید نیز وجود ندارد.

ماده اصلی تشکیل دهنده مو کراتین بوده و محصولات موبر ماده کراتین را حل می کنند. این کار را با حل کردن پیوندهای شیمیایی سولفور درون کراتین انجام داده و به این ترتیب منجر به شکسته شدن و کنده شدن مو می شوند.

محصولات موبر و بیماری پوستی پسوریازیس:

بهتر است قبل از استفاده از هر محصول بهداشتی آن را روی پوست خود تست کنید. به این ترتیب که مقداری از محصول را به قسمت داخلی بازوی خود بمالید و پس از نیم ساعت آن را بشویید. اگر در محل مالیدن محصول بهداشتی مورد نظر، التهاب و قرمزی و خارش ایجاد نشد، یعنی احتمالا به این نوع از محصول موبر حساسیت ندارید. اگر فردی به محصولات موبر حساسیت داشته باشد، نباید از آنها استفاده کند، زیرا راهی برای حساسیت زدایی نسبت به این کرم ها وجود ندارد.

لایه سطحی پوست نیز حاوی کراتین است. لذا اگر محصولات موبر برای مدت طولانی روی پوست باقی بماند، امکان آسیب رسیدن و تحریک پوست افزایش می یابد.

تشدید بیماری پوستی پسوریازیس از متداول ترین عارضه محصولات موبر است. احساس سوزش و سوزن سوزن شدن در محلی كه از موبر استفاده شده، شایع‌ ترین شكایات مصرف ‌كنندگان است. معمولا چنین افرادی به متخصص پوست مراجعه نمی‌ كنند و خودشان از مصرف آن محصول خاص خودداری می‌كنند. سایر علائم شایع عبارتند از: قرمزی، تورم، خارش و تاول‌های آبدار.

عوارض جانبی دیگری كه می‌تواند در اثر استفاده از محصولات موبر روی ‌دهد شامل كهیر، عفونت پوست، عفونت ریشه مو، تغییر رنگ پوست، آكنه، تغییر رنگ و صدمه به ناخن و مو است.

استفاده از مواد موبر غیرمجاز، عوارض جسمی را بر ‌پوست بدن استفاده‌ كنندگان این لوازم كه اغلب آنها زنان هستند‌، ایجاد می‌ كند كه ‌برخی از این عوارض غیرقابل جبران است. توصیه ما به شما این است كه در انتخاب محصولات بهداشتی دقت بسیاری به خرج دهید و تنها به صرف ارزانی و تنوع، تن به استفاده از لوازم تقلبی و فاقد كیفیت ندهید، چراكه در درازمدت مجبور خواهید شد با مراجعه به دكتر پوست هزینه بسیار بیشتری برای تجدید سلامتی از دست رفته‌ خود صرف كنید. اسپری های موبر هم شرایطی مانند کرم های موبر داشته با این تفاوت که اسپری های قوی موبر ممکن است باعث سوختگی و لک بدن شوند.

موزدایی و صدمات به پوست:

به طور کلی پس از هر بار موزدایی صدماتی به پوست وارد می شود که به طور خلاصه به شرح زیر می باشد:

  • منافذ پوست کاملاً باز و فراخ گشته و در بیشتر موارد ایجاد زخم های سطحی می نماید.
  • موجب التهاب و قرمزی در سطح پوست می شود.
  • لایه چربی موجود بر روی پوست برداشته می شود که این امر، نفوذ پذیری و حساسیت پوست را نسبت به عوامل مضر محیطی افزایش می دهد.
  • پوست نسبت به باکتریهای عفونت زا حساس می گردد بطوریکه این باکتریها به منافذ باز شده پوست نفوذ کرده و یا در زخم های بسیار کوچکی که در اثر موزدایی ایجاد شده تهاجم نموده و باعث عفونت می شوند.
  • بالا رفتن بیش از حد pH پوست در اثر موبرهای شیمیایی.
  • استفاده از محصولات مراقبت از پوست برای جلوگیری از صدمات مذکور، پس از هر بار زدایش مو الزامی است.

تفاوت التهابات و حساسیت پوستی:

حساسیت و التهاب ها با هم تفاوت دارند و نکتۀ مهمی وجود دارد و آن اینکه این دو دلایل یکسانی ندارند:

  • حساسیت به علت برخورد یک مولکول با “آلرژن” به وجود می‌ آید اما التهاب به خاطر استفاده از یک محصول نامتناسب با نوع پوست ایجاد می‌ شود.
  •  التهاب، فوری یا پس از چند بار استعمال محصول به وجود می‌ آید در حالی که حساسیت با تأخیر ظاهر می‌ شود.
  • در موارد التهاب، واکنش فقط محدود به ناحیه ای است که با محصول در تماس بوده است اما حساسیت در اغلب موارد به تمام نواحی گسترش میابد.
  • علائم حساسیت شدیدتر هستند، علائمی مانند سرخی، ورم، ترک و خارش شدید. التهاب باعث سوزش، کشش، سرخی و ترک می‌ شود، اما یا خارش ندارد یا خارش کمی دارد.
  • التهاب همراه با خارش، سریع درمان می‌ شود اما در عوض، آلرژی ها کند بهبود میابند و عود هم می‌ کنند.

روش های جایگزین:

از بین بردن موهای زاید بدن به عنوان یکی از الگوهای بهداشت فردی به صورت مستمر و غالباً روزمره توسط بسیاری از خانمها و آقایان صورت می گیرد. روشهای مختلف موزدایی شامل: بند انداختن، اصلاح با ماشین یا تیغ، مومک، محصولات موبر و الکترولیز و …ممکن است باعث التهاب، قرمزی، جوش و کلاً ایجاد حساسیت در پوست شود. در افرادی که زمینه اگزما و پسوریازیس دارند هیچ گونه مواد محرک از جمله مواد شیمیایی نباید مصرف شود، توصیه می کنیم که از روش دیگری استفاده نمایید.

الف) خمیر زردچوبه:

خمیر زردچوبه دارای یک خاصیت عالی و کاملا گیاهی علاوه بر آنکه مصرف ان باعث تسکین درد می شود پاک کننده مفید برای کبد میباشد. با کمک زردچوبه به راحتی می توانید موهای زائد خود را از بین ببرید و به پاکسازی پوست کمک کند از دیگر مواد تشکیل دهنده این خمیر شیر می باشد که باعث نرمی و صافی پوست می شود.

  • طرز تهیه خمیر زردچوبه:
    اول از همه زردچوبه و شير و گرد نخود، به نسبت (۱ زردچوبه و ۲ شیر) باهم مخلوط کنید و روی حرارت کم قرار دهید آنقدر مخلوط را هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند، اجازه دهید سرد شود در صورت لزوم می توانید در یخچال خمیر زردچوبه را قرار دهید. مقدار کمی نمک و ۱ قاشق غذاخوری آرد ذرت را به خمیر خود اضافه کنید.
  • روش استفاده:
    ابتدا دوباره مقداری کمی آرد ذرت را به مناطقی که می خواهید پاکسازی کنید بزنید، سپس لایه ای نازک از خمیر را در جهت رشد مو روی قسمت مورد نظر پخش کنید، و آن را با یک تکه پارچه تمیز بپوشانید بعد از۲۰ دقیقه خمیر جذب پوست می شود سپس پارچه را بردارید و پوست را با آب گرم بشویید این روش را ۲ بار در هفته تکرار کنید تا زودتر به نتیجه مورد نظر برسید.این روش معمولا در هند استفاده می شود که یک اثر عالی در حذف دایمی موهای زائد دارد، با این روش به تدریج با چندبار استفاده ریشه موها سست می شود و از شر انها راحت می شوید. دوستان عزیز معمولا یک لیوان شیر با دو قاشق زردچوبه با یک قاشق ارد ذرت با یک قاشق مربا خوری برای ساق پا کافیست …امتحان کنید تا معجزه ان را ببینید..

نکته :این خمیر بیشتر برای موهای بدن بکار رفته ولی اگر برای صورت استفاده شود، رنگ آن تا ۲۴ ساعت می ماند و باید طی این ساعت از خانه بیرون نروید تا رنگش کاملا برطرف شود.

ب) پوست گردو:

این راهکار را می توان با دنبال کردن تمریناتی طی چند ماه به دست آورد که این راه درمانی بر روی هر نقطه از بدن قابل امتحان است.

  • روش آماده سازی و درمان:
    تعداد زیادی پوست گردو را سوزانده و خاکستر حاصل شده را داخل آب بریزید (یک قاشق غذاخوری خاکستر به همراه یک لیتر آب).
  • روش استفاده:
    اجازه دهید مخلوط به دست آمده ۱۲ ساعت مانده و یک پنبه را به این ماده آغشته کرده و به محل موهای زائد بزنید. این کار را چندین بار در روز (هر بار ۱۵ دقیقه) تکرار کنید.

تکرار این روند موهای زائد بدنتان را از بین می برد و پوست شما را صاف و شاداب می کند.