پسوریازیس یکی از مهمترین عوامل مرتبط با روان پریشی
پسوریازیس یکی از مهمترین عوامل مرتبط با روان پریشی

هدف از تجزیه و تحلیل مجدد این داده ها این بود که بتوان درک بهتری از ارتباط بین اختلالات خودایمنی غیر نورولوژیک، از جمله پسوریازیس یا بیماری سلیاک و شیوع روان پریش یا اسکیزوفرنی داشت.

این مطالعه جدید از King’s College London یک روش گسترده تر با متا آنالیزهای بیشتر را در بر می گیرد که داده ها از ۳۱ مطالعات منتشر شده جمع آوری شده است که در نهایت شامل بیش از ۲۵ میلیون نفر می شود. هدف از تجزیه و تحلیل مجدد این داده ها این بود که بتوان درک بهتری از ارتباط بین اختلالات خودایمنی غیر نورولوژیک، از جمله پسوریازیس یا بیماری سلیاک و شیوع روان پریش یا اسکیزوفرنی داشت.

پسوریازیس یکی از مهمترین عوامل مرتبط با روان پریشی:

“مطالعه ما نشان می دهد که به طور کلی افراد مبتلا به اختلال خودایمنی autoimmune تقریبا ۴۰ درصد احتمال بیشتری برای ابتلا به اختلالات روان پریشی مانند اسکیزوفرنی دارند.” الکسیس کالن، پژوهشگر ارشد، توضیح می دهد. “یافته ها این است که روان پریشی با اختلالات خودایمنی غیر نورولوژیکی مرتبط است، ولی هنوز مشخص نیست که به طور مستقیم مغز را هدف قرار میدهند یا نه، که این مسئله بسیار مهم است.”

مقیاس این مطالعه فراگیر بدون شک می تواند نحوه نتایج نهایی را محدود کند ، اما محققان متوجه شده اند که قدرت اتصال بین اختلالات خودایمنی و روان پریشی بسته به بیماری متفاوت است. از ۳۷ اختلال خودایمنی غیر مغزی-عصبی که در این مطالعه مشاهده شد، کم خونی ناشناخته، پمفیگوئید و پسوریازیس یکی از مهمترین عوامل مرتبط با روان پریشی بودند.

افراد مبتلا به روان پریشی، سطح بالایی از نشانگرهای التهابی را نسبت به افراد سالم نشان می دهند:

محققان این مطالعه جدید اعلام می کنند، ممکن است عوامل متعددی در ارتباط بین اختلالات خودایمنی و روان درمانی را وجود داشته باشد.

“التهاب و سوزش یکی از کاندیداهای احتمالی است. زیرا افراد مبتلا به روان پریشی، سطح بالایی از نشانگرهای التهابی را نسبت به افراد سالم نشان می دهند و التهاب یکی از ویژگی های اصلی اختلالات خودایمنی است”، کولن می گوید. “با این وجود، عوامل دیگری همچون ژن های مشترک، آنتی بادی هایی که پروتئین های مغز را هدف قرار می دهند و عوامل عفونی نیز ممکن است نقش داشته باشند.”

در این تحقیقات جدید، با بررسی اطلاعات ۲۵ میلیون نفر، مشخص شد: اختلال خودایمنی و روان پریشی باهم ارتباط مستقیم دارند.

امروزه یکی از مهمترین فرضیه ها در تحقیقات علمی، اعتقاد رو به رشدی است، مبنی بر اینکه اختلالات روانپزشکی به طور بالقوه مربوط به بی نظمی های سیستم ایمنی می باشند. متا آنالیز گسترده ای از تیم King’s College London وزن زیادی را به این ایده اضافه کرده است. کشفیات جدید خبر از رابطه بین اختلال خودایمنی و روان پریشی می دهند. طبق این آنالیز ها مشخص شد افرادی که دچار اختلالات سیستم ایمنی هستند، احتمال بیشتر برای ابتلا به اختلالات روان پریشی دارند.

به طور فزاینده ای واضح است که اختلالات روانپزشکی مانند اسکیزوفرنی و روان پریشی شرایطی نیست که بتوان آن را به سادگی به مغز نسبت داد. مطالعه اخیر مشاهداتی در مقیاس بزرگ، اطلاعات جمع آوری شده بیش از یک میلیون نفر را در طی ۳۰ سال ، مورد بررسی قرار دادند، که موضوع اصلی بررسی رابطه بین اختلالات مرتبط با استرس مانند PTSD و بیماری های خودایمنی بود.